Recull d’iniciatives comunitàries de resiliència urbana a Sevilla i Barcelona: la societat civil davant els efectes del canvi climàtic

Logotipo Rescities Color

Aquesta publicació recull accions i projectes que col·lectius com associacions, moviments socials o entitats d’economia social de les ciutats de Sevilla i Barcelona estan portant a terme per fer front a tres riscos hidro-climàtics que es poden veure amplificats pel canvi climàtic: onades de calor, inundacions i sequeres. Trobareu un total de 53 iniciatives, 26 a Sevilla i 27 a Barcelona. Aquestes iniciatives inclouen una gran diversitat d’accions: mobilitzacions i propostes de caràcter polític davant els efectes del canvi climàtic; iniciatives de verd urbà, agroecologia i defensa del territori; intervencions artístiques, publicacions, projectes de recuperació de la memòria històrica de l’aigua, i iniciatives per garantir l’accés a l’aigua, l’energia, i el confort tèrmic, entre d’altres.

Donant a conèixer en què consisteixen aquestes iniciatives comunitàries i quines entitats les promouen, així com les seves motivacions, línies d’acció i fites, pretenem donar una major visibilitat al paper actiu que ja està tenint la societat civil en l’adaptació de les nostres ciutats als efectes del canvi climàtic. Alhora, pretenem mostrar les potencialitats de processos inclusius que guiïn la concepció i desenvolupament d’estratègies urbanes resilients al canvi climàtic.

Aquest recull s’emmarca en el projecte RESCITIES “L’ecologia política de la resiliència urbana als fenòmens hidro-climàtics a Espanya” iniciat el 2019, finançat per l’Agència Estatal de Recerca. A més del nostre grup de recerca, TURBA, que coordina el projecte, hi col·labora personal investigador de la Universidad de Sevilla (US), la Universidad Pablo Olavide (UPO), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Podeu consultar tres versions del recull:

Rescities Folleto Castellano_FINAL_21.04

Rescities Folleto Bilingüe_FINAL_21.04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s